top of page
03.jpg

Üdvözöllek a blogomon!
​Kéry László vagyok, reklámgrafikus.

Hogy miről is olvashatsz ezen az oldalon?

 

Leginkább a munkáim kulisszáiról, azzal kapcsolatos üzleti és művészeti meglátásaimról, élményeimről.

 

Nem titkolt célom, hogy leginkább a laikusok számára egy kicsit mélyebb betekintést nyújtsak az egyes munkáim részleteibe, azok alkotói fázisaiba, úgy ahogyan én csinálom, szakmai meglátásaim és tudásom szerint.

Ugyanakkor ha a szakmában dolgozol vagy érdeklődsz iránta, bízom benne, hogy találsz majd inspiráló részleteket az egyes jegyzeteim között. 

 

Miért is tartom fontosnak a fentieket?

 

Egészen biztosan Te is találkoztál már olyan megnyilvánulással a munkád irányába, hogy: “jajjj neked ez pikpak megvan…neked ez 5 perc…dehát ez csak 2 kattintás…stb.”

Az ilyen gondolatokra mindig édesapám nagy (egyben kedvenc) idézetével szoktam reagálni, miszerint:

kovács.jpg

​"A kovácsot sem azért fizetik mert iszonyat erővel és nagyokat tud ütni kalapácsával a vasra, hanem azért mert tudja, hova kell ütni.”

"…mert tudja, hova kell ütni..."

 

Ebben a kis részletben rejlik minden egyes szakma értéke, legyen az autószerelő, szakács, fodrász, fotós, informatikus, tetováló és itt felsorolhatnám az összeset. 

Egy adott munkámat boncolgatva, illusztrációkkal kiegészítve kísérheted majd végig az alkotási folyamatot. A publikált jegyzetek nem időrendben vagy kizárólag az aktuális munkáimról készülnek. Olyan terveket emelek majd ki, amik számomra kihívást és kellő szakmai figyelmet igényeltek vagy esetleg olyan történettel párosultak, amit szívesen megosztanék. 

 

Minden munkám különböző igényeknek és üzleti céloknak kell, hogy megfeleljen, ezért nincsen két egyforma terv.

Annak érdekében, hogy minden tervezésem egyedi legyen, a logókat, illetve a kiegészítő, kísérő arculati elemeket szabadkézzel rajzolom meg, amiket digitális formára véglegesítek. Ez teszi olyannyira egyedivé a grafikáimat, aminek párját nem találhatod meg a google-ben. Ettől lesz a céged arculata teljesen egyedülálló és fókuszáltan személyre szabott. Az egyediséget pártolom minden területen.

Az üzletpolitikám mondhatni “old school”. Nekem mindig az ügyfeleim üzleti érdeke a legfontosabb és ez nem sallang.

Minden munkámhoz úgy állok hozzá, mintha magamnak készíteném, a saját üzletem részére. Önzetlen módon az ügyfeleim sikere motiválja az egész vállalkozásomat. Hiszem, vallom, hogy csakis eme felfogás útján válhatunk mi is azzá.

 

Azt szoktam mondogatni, hogy az én munkám akkor ér célba, ha annak hatására valaki, átlépi az üzleted küszöbét. Egyfajta belépő. Ugyanakkor nem elég szép, design-os reklámanyagot tervezni. Az egész csakis akkor működik jól, ha annak hatására felkeltjük a figyelmet, viszonylag rövid időn belül átadjuk a kívánt információt, aminek hatására elindul az értékesítés. 

 

A megrendelőim arra kérnek fel, hogy alkossam meg vállalkozásuk esszenciáját logóban, arculatban testesítve. Felelősségteljes feladat, hiszen célközönségük az én munkámmal találkozik először. Ezt a bizalmat a legnagyobb szakmai tudásommal és precizitásommal hálálom meg, hiszen ahogy említettem, megrendelőim sikere alapozza meg az én hivatásom sikerességét is. 

Tarts velem! :)

Laci

Ezen a nyelven még nincsenek bejegyzések közzétéve
Kövess minket!
bottom of page